skip to main |
skip to sidebar
فتة بالخل والثوم في عيد الأضحى
المقادير:
• كيلو لحمة ضأن.
• 3 أكواب أرز.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• بصلة كبيرة مقسومة نصفين.
• 2 فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6 فصوص ثوم مفرومة.
• 2 رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• أعواد قرفة.
• ورق لاورا.
• ملح.
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة:
1- اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق البصلة المقسومة
نصفين وورق اللاورا وفص الحبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها
لغاية ما تستوي.
2- أثناء ما اللحمة بتستوي أحضري الأرز واغسليه، وأحضري صينية
متوسطة الحجم وحطيها على النار وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة،
وضيفي إليها الأرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق، بعد كده
أحضري ماء وضيفي إليه شوية ملح وضيفيه للأرز وسيبي الأرز
على نار هادية لغاية ما يستوي مع التقليب من وقت للتاني.
3- أثناء ما الأرز بيستوي أحضري بصلة وقطعيها قطع صغيرة
وحمّريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بقى أصفر، ضيفي إليها الثوم
مع التقليب لمدة خمس دقائق، بعد كده ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة ومعلقة الخل وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق، بعد مرور
عشر دقائق ضيفي إليهم كوب من الشوربة وقطع اللحمة وسيبيهم على
النار لمدة ربع ساعة.
4- أحضري صينية وقطعي فيها الخبز المحمص، وضيفي إليه شوربة
اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرّب من الشوربة.
5- أحضري طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز ومن فوقهم الصلصة
واللحمة واوعي تأكلي صوابعك وراها.
0 التعليقات:
إرسال تعليق