تنشيف النعناع
نضع النعناع .. بمفرش بلاستيك ..سفرة .. وتكون السفرة فوق طاولة .وننشرة جيداُ ويوضع بمكان جيد التهوية . ونشغل المروحة او مروحة المكيف ونتركة يوم كامل ..حتى ينشف مع التقليب المستمر
وهنا طريقة حفظ النعناع طازج نشيل الورق من الاغصان بدون غسل واضعة بعلب ممتازة وضعي فوق تحت النعناع ورق او منديل ويجلس لعدة ايام ..
تجميد الأسمك
بعد ما تروحي البيت على طوول طلعي السمك من الكيس بتاعه وابدئي في تنظيفه كويس.
ودي طريقة تنظيف السمك:
1. امسكي وسط السمكة وقشري جلدها باتجاه الرأس بسكين أو بحافة سكين غير حادة.
2.
قصي الزعانف بواسطة مقص حاد. شقي جانب السمكة بسكين حادة كبيرة من أسفل
رأسها حتى بداية ذيلها وتأكدي من أنها قد شقت جيداً من الداخل شيلي الأمعاء
ونظفي بطن السمكة كويس.
3.
بعد كده ابدئي في تنظيف السمك بالميه الباردة وبأكد بالميه الباردة وبعد
كده حطيه في مصفاة وسيبيه علشان يصفي ميته وحطيه في كيس بلاستيك ناشف
وشيليه في الفريزر.
حفظ البامية
هاتي البامية اللي إنتي عايزة تجمديها واغلسيها كويس وبعد كده حطيها في مصفاه علشان تتخلص من أي ميه فيها.
بعد
كده هاتي السكينة وابدئي في تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي منها
بشكل هرمي واوعي تقطعيها من النص أو من الطرف لأن ده ممكن يخليها تنزل
العصارة اللي فيها.
بعد
كده اغلي ميه وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح بعد كده حطي فيها البامية
لمدة خمس دقائق وبعد كده شيليها من الميه المغلية، وحطيها في مصفاة وافتحي
عليها الحنفية بميه باردة بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي
فيها...
بعد
ما تتأكدي إنها مبقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البامية بس
خدي بالك وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء بعد كده اقفلي الكيس
كويس وحطيه في الفريزر
حفظ البسلة والفاصولياء
هاتي البسلة وفصصيها واغسليها كويس وحطيها في المصفاة.
بعد
كده هاتي حلة كبيرة فيها ميه وضيفي ليها معلقة كبيرة ملح وسيبي الميه تغلي
على النار بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة وسيبيها لمدة 5 دقائق بعد كده
حطيها في المصفاة واغسليها على طول بميه باردة من الحنفية وده علشان تحافظي
على لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها.بعد كده سيبيها شوية
علشان تصفي الميه اللي فيها...
بعد ما تتأكدي إن مابقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البسلة بس خدي بالك وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء، بعد كده اقفلي الكيس كويس وحطيه في الفريزر... ونفس الشيء مع الفاصولياء.
حفظ البهارات والتوابل
يا ريت تحتفظي بالبهارات في مكان جاف؛ لأن الحرارة أو الرطوبة الزايدة بتخلي الأعشاب والبهارات الجافة تفقد نكهتها بسرعة.
علشان كده يا ريت ما تخزنيش الأعشاب والبهارات الجافة بالقرب من أفران الغاز أو المايكروويف أو أي مصدر للحرارة أو الرطوبة زي أجهزة غسل الصحون وغلايات الماء.
وخليكي دايما عارفة إن الأعشاب والبهارات دي لو خزنتيها بشكل صح فده ممكن يخليها تحتفظ بنكهتها لمدة عام أو اتنين.
تجميد التين
التين ايضا ما يعيش فتره طويله في الثلاجه قشريه وقطعيه وشيليه في الفريزر
وممكن تاخذي منه كم حبه وتخلطيها مع اي نوع مربى تحبي تسوي بالذات البرتقال
0 التعليقات:
إرسال تعليق