السردين المملح
الأكلات اللذيذة والمحببة لكثير من المصريين السردين والفسيخ
لكن الفسيخ صناعة مصرية فرعونية
زيت نباتى
شطه
نغلق الإناء بإحكام ونتركة من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019
الأكلات اللذيذة والمحببة لكثير من المصريين السردين والفسيخ
لكن الفسيخ صناعة مصرية فرعونية
المقادير
سردين
ملح
ليمونهملح
زيت نباتى
شطه
الطريقه
الكميه حسب الرغبه
اولا نغسل السردين و نصفيه من ماءه
فى إناء يمكن غلقة بإحكام نضع طبقة من السردين
نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة
نحضر طبق فوم او علبه و نرش القاع بكميه من الملح تغطيه جيدا
نرص وحدات السردين بجانب بعض و نرش طبقه من الملح تغطيها جيدا
و نرص فوقها دور اخر من السردين و عليه كميه من الملح و هكذا
نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة
نحضر طبق فوم او علبه و نرش القاع بكميه من الملح تغطيه جيدا
نرص وحدات السردين بجانب بعض و نرش طبقه من الملح تغطيها جيدا
و نرص فوقها دور اخر من السردين و عليه كميه من الملح و هكذا
بيحطوه الأول في كيس نايلون وبعدين يحطوا الكيس داخل العلبة هل علشان ما يدخلهوش هواء
نغلف الطبق بالنايلون و نتركه لتانى يوم ولو علبه نحكم الغطاء
سنلاحظ تانى يوم ان الملح ذاب و اصبح يوجد سائل على السردين
سنلاحظ تانى يوم ان الملح ذاب و اصبح يوجد سائل على السردين
نضع عليها شوية زيت ونعصر ليمونة ونضع قشرة الليمونة
نحتفظ و نضع عليها زيت و تحفظ بالتلاجه
نغلق الإناء بإحكام ونتركة من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019
0 التعليقات:
إرسال تعليق