RSS

السردين المملح

السردين المملح 

الأكلات اللذيذة والمحببة لكثير من المصريين السردين والفسيخ

 لكن الفسيخ صناعة مصرية فرعونية


المقادير
سردين
ملح
ليمونه
زيت نباتى
شطه

الطريقه

 الكميه حسب الرغبه 

اولا  نغسل السردين و نصفيه من ماءه
فى إناء يمكن غلقة بإحكام نضع طبقة من السردين
 نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة
نحضر طبق فوم او علبه و نرش القاع بكميه من الملح تغطيه جيدا
نرص وحدات السردين بجانب بعض و نرش طبقه من الملح تغطيها جيدا
و نرص فوقها دور اخر من السردين و عليه كميه من الملح و هكذا
بيحطوه الأول في كيس نايلون وبعدين يحطوا الكيس داخل العلبة هل علشان ما يدخلهوش هواء
نغلف الطبق بالنايلون و نتركه لتانى يوم ولو علبه نحكم الغطاء
سنلاحظ تانى يوم ان الملح ذاب و اصبح يوجد سائل على السردين
نضع عليها شوية زيت ونعصر ليمونة ونضع قشرة الليمونة
نحتفظ و نضع عليها زيت و تحفظ بالتلاجه 

نغلق الإناء بإحكام ونتركة من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق