RSS

بيكاتا بالمشروم



بيكاتا بالمشروم
المقادير:

½ كيلو دجاج مقطعة شرائح


كوب كريمة لباني 


كوب مشروم 


½ كوب سمن أو زيت


بصلة مفرومة


ملح وفلفل


2 كوب ماء


دقيق

الطريقة:


1- تبّلي  دجاج بالملح والفلفل وبعد كده غطيها بالدقيق.

2- هاتي طاسة وسخّني فيها الزيت أو السمن،


 وشوحي فيها دجاج مع الدقيق لغاية اللحمة ما تأخذ اللون الذهبي.

3- ارفعي دجاج من الطاسة وبعد كده حطي البصل في نفس الطاسة


لغاية لونه ما يبقى ذهبي، وبعدين ضيفي عليه المشروم،

 واستمري في التقليب لغاية ما المشروم  لونه يبدأ يتغير.

4- بعد كده ضيفي الكريمة وقلبي الخليط وبعدين ضيفي الميه،


 وأول ما الخليط يبدأ يغلي، ضيفي دجاج مرة تانية، وممكن تحطي معاها مكعب مرقة دجاج.

5- سيبي البيكاتا على النار لمدة نصف ساعة تقريباً أو لغاية ما تحسي


إن الصوص تماسك مع بعضه، وبعد كده قدّميها..

 وبالهنا والشفا.

https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق