اللفطائر حشوة التونة:
المقادير :
مقدار عجينة
1كوب سكر
2 ملعقه خميره فورية
2 كاس ماء دافي
رشه ملح
2 كاس طحين
وملعقتين حليب بودره
وبعد عشر دقائق
ضعي 3 كاسات طحين
ونصف كاس زيت
تعجن جيدا
يالحشوة:
جبنة اى نوع سوسيس
زتون شرائح وكمان معجون
زعتر
سماق
1كوب ماء
نص كوب زبده ممكن زيت
1 كوب دقيق
3 بيضات كبار او 4 صغيريين
رشة ملح
حشوة التونة بالمايونيز
علبة تونة مصفيه
فلفل حامي مقطع صغير او رومي
زيتون مقطع
بصل اخضر مقطع
معلقتين مايونيز
عصرة لمون
مسطردة
رشة ملح وفلفل
طريقة التحضير
طبعا محتاجين
الجلاش والحجات دي
نقسمها مربعات صغيرة
نحشي كمية بسيطة بجبنه كريمة وسوسيس
ونقفل على شكل مثلث بالشوكة نرصهم في الصينية
وكل حشوة نعملها شكل دي حشيتها زتون معجون وقفلتها زي
الوردة وفي الاخر حتفتح
دي نعملها قطع بالطول ونحشيها ونقفل
واخر طريقة نحدد اطراف القطعة ونخرمها بالشوكة
وكله يتسوى وبعد ما يطلع نزينها بجبنة كريمي وعلى الوش نحط
اي زينة او نرشها بسماق او زعتر
النوع التانى عجينة الشو
نحط الماء مع الزبدة ورشة الملح على النار
ننخل الدقيق واول ما تغلي المية نشيلها من على النار وننزل
بالدقيق عليها مرة وحده ونقلب كويس حتشرب الميه
ونرجعها على نار هادية حتاخد حوالي دقيقة او 2 لحد ما تلم
وتعمل كورة واحنا بنقلب وما تلزقش في جناب الحلة
نشيلها من الحلة ونحطها علشان تبرد قبل ما نضيف البيض
وبعدين نحط بيضة بس ونضرب لحد ما تختفي
جهزت العجينة كدا نروح نحطها في كيس حلواني بدون قمع
بعدين في صينية محطوط فيها ورق زبدة يا اما مدهونة زيت
ومرشوشة بالدقيق نشكل الاشكال اللي نحبها وبشرت عليها
جبنة رومي بس ناخد بالنا انها بتتضاعف فما نكبرش الاشكال
نيجي للخبز في فرن لازم يكون حامي ندخل الصينية
على حرارة 220
لمده 10 دقايق وبعدين ننزل درجة الحرارة 180 ونسيبه
يستوي
حوالي تلت او نص ساعة كمان وما تفتحيش عليه لانه ممكن
يهبط ويبوظ وما تخافوش سهل جدا
نيجي للحشو طبعا انتي عنك حرية الاختيار والتنويع
انا بحب جدا حشوة التونة بالمايونيز نخلط مقاديرها مع بعض
و بالسكينة نفتح الحبة من النص ونحشي مثلا بالتونة ونحط عليها
زيتونة
ممكن جبنة بالفلفل ونحط قطع فلفل
ممكن مسطردة و سوسيس
حشوةالتونة بالمايونيز :
علبة تونه صغيره,2ملعقه مايونيز,
شوي فلفل أسود
تخلط مع بعض وتحشى .
حشوةالخضار بالسوسيس :
الخضار يكون مشكل مقطع قطع صغيرة ومسلوق
والسوسيس مسلوق ومقطع قطع صغيرة بحجم قطع الخضار
وتبلوا جميعا بالملح والفلفل .
حشوةالمشروم بالجبن الشيدر :
مشروم علي النار يشوح قليلا معم يبشر عليها جبن شدر وتقلب جيدا
حشوة الجمبرى بالخضروات :
3- 2جزر 1 فلفل رومي شوية كرنب تفرم فيالمكينة
وتقلى مع حبات من الجمبري وقليل من الثوم في قليل من الزيت
وبعدين نخطلهامع قليل من صوص الصويا وقليل من الخل والملح .
حشوةالمشروم والبشاميل :
جزرة مقطعة صغير ومسلوقة وحبات من البسلة وقطع صغيرة من المشروم تخلطمع صلصة البشمل وهي ( ملعقتين من الدقيق تحمص في قليل من الزيت بعدين نحطلها كاسةحليب سائل وقليل من الملح وحبة بيضة وتقلب على النار حتي تغلظ
حشوةالبيتزا :
بصلة مفرومة حبة فلفل مفروم - 2 سجق مفروم - زيتون شرائح رشة زعتر - ملح 1م ك زيت زيتون - 1/2 كوب جبنة موزريلا تخلط مع بعض ثم تدهن العجينة بالكتشب ثميضاف لها ملعقة كبيرة من الحشوة وتقفل جيداً تدهن بالبيض وتحمر في الفرن ...
حشوةالدجاج بالبشاميل :
دجاج مفروم - 1/2 كوب باشميل -بصلة مفرومة
- 2 فص ثوم - 1/4 كوب مرقدجاج - مكعب ماجي
- قليل بقدونس او شبت فلفل اسود كمون
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019
0 التعليقات:
إرسال تعليق