RSS

الملبن


الملبن
المقادير

2كوب سكر
– 2 ملعقة نشا كبيرة (كورن فلاور )
كوب ماء – زرة ملح ليمون 
مكسرات جوز وبندق
– اى روائح انتى بتحبيها ماء زهر
 او ماء ورد او فانيليا
الالوان الطبيعيه لو حبيتى تعمليه ملون
الطريقة
نضيف السكر للماء ونرفعه على النار واول مايدوب السكر فى الماء نضع ملح
الليمون والنشا بعد اذابته فى ملعقتين
 ماء
ونبتدى فى التقليب على نار هادية وده بياخد فترة او مانحس انه بقى سميك نضع
الماءالزهر ونقلب ونغلق النار
نضع المكسرات طبعا تكون محمصة ومقشرة
نحضر طبق ونرشه بالنشا مع سكر بودرة ونضع فيه الملبن
هنصب الخليط فى صينيه طويله بعد دهنها بزيت عديم الرائحه
اتركيها تبرد وبعدين ادخليها الثلاجه للتجلد وممكن نضيف فستق او جوز




قطعيها مربعات او لو عندك اشكال
 قطاعات استخدميها على شكل
 قلوب او مكعبات
أو

ونلف نعمل منه رول قطره حسب ماتحبى انا هنا صغرته علشان يبقى قطع صغيرة
ونقطعه بعد مايبرد ويتماسك
وتقدم باردة أو يحتفظ بها في علبة مغلقة جيدا لحين الاستخدام مع وضع طبقه

عازلة من ورق الزبدة او القصدير بين كل طبقة والثانية
ويقدم على ورق دانتيل



ملبن بالفستق




ملبن
بعين الجمل




ملبن
بالبندق




ملبن
بالبندق وجوز
الهند



ملبن
نقى بجوز الهند



ملبن
بالكاكاو



ملبن
بالمستكة



ملبن
بنكهة روح الورد



ملبن
بنكهة النعناع



ملبن
بنكهة الفراولة


ملبن
بنكهة الليمون



ملبن
بنكهة البرتقال



ملبن
بنكهة الموز



ملبن
بنكهة الفواكه

https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق