RSS

بطاطس باللحمة المفرومة


سيبي صينية البطاطس في الفرن لحد ما الوش يحمرّ
 بطاطس باللحمة المفرومة

المقادير:

  • كيلو لحم مفروم
  • كيلو بطاطس
  • كوب ونصف لبن   
  • بصلة كبيرة مفرومة
  • ملح وبهارات
  • 1/ 2 كوب جبنة رومي مبشورة
  • 2 ملعقة زبدة
  • زيت للقلي
  • كوب بقسماط
الطريقة:
1- قشّري البطاطس، وبعد كده اسلقيها،


 واهرسيها كويس، وضيفي ليها اللبن والملح.

2- هاتي طاسة وحطّي فيها الزيت،


 وشوّحي فيها البصل مع اللحمة المفرومة على النار،

 لغاية ما اللحمة تستوي، وبعد كده تبّليها بالملح والفلفل والبهارات.

3- ادهني الصينية اللي هتعملي فيها بشوية زبدة، ورشّي عليها كمية من البقسماط.

4- افردي نصف كمية البطاطس في الصينية،


 وافردي فوقيها اللحمة والجبنة المبشورة،

 وفي الآخر ضيفي باقي البطاطس.

5- رشّي البقسماط فوق الوش،


 وحطّي ملعقة زبدة،

 ودخّليها الفرن لحد ما الوش يحمرّ،

 وبعد كده طلّعيها، وقدّميها.

 وبالهنا والشفا.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق