RSS

فتة الكفته/بالزبادي

فتة الكفته/بالزبادي
المقادير:

الكفتة:


كميةمن اللحم المفروم +بصل+بهاراتك

الصلصة:


1فلفل رومي كبير مقطع مربعات
2 طماطم متوسطة مقطع مربعات
بصل مفروم او يفضل مقطع بالسكين
4 فصوص ثوم
م ك معجون الصلصة


الزبادي:


1كوب زبادي مضاف اليه نعناع جاف و فصين ثوم مفريين وذرةملح

واخيرا أرز ابيض وخبز محمص

الطريقة من اسهل مايكون


تنبل اللحم بالبصل والبهارات والملح والفلفل ونكورها

 ونحمرها في الزيت ثم نرفعها ونتركها علي جنب بس
 انا بدحرج الكفتة في شوية دقيق قبل التحمير عشان
 ماتشرب زيت كتير

ونبدا في عمل الصلصة:نشوح البصل مع الثوم ونقلب

شوية حتي نشم الرائحة الجميلة للثوم ثم نضيف
الفلفل ونقلب شوية ثم الطماطم ثم نضيف معلقة 
من معجون الطماطم وكوبايتين ماء ونغطي الخليط
 ونتركه حتي يتسبك مع اضافة الملح والفلفل
بعد ماتسبك بس يكون فيه شوية صوص يعني 
مش تخين تماما
ونكون سوينا الارز وحمصنا الخبز وجهزنا الزبادي

 كماهو موضح في المقادير وناتي بقي لتشكيل الطبق
نغرف الارز وعليه الخبز المحمص ونضيف عليه الصلصة

واخيرا الزبادي بالنعناع والثوم ثم الكفتة علي وش الطبق
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق