RSS

سلطة الباذنجان بالحمص والخل


سلطة البازنجان بالحمص والخل بالصور
مقاديرسلطة الباذنجان بالحمص والخل

نص كيلو باذنجان رومى شرائح
نصف كوب حمص مسلوق
فلفل رومى شرائح
بصلة مفرومة
ملعقتا ثوم مفروم
حبة طماطم مبشورة على المبشرة
كوب عصير طماطم
ملعقة كمون
ملعقة كسبرة ناشفة
ملعقة سماق
ملعقة كبيرة خل
ملح - وفلفل أسود
ملعقتان كبيرتان كسبرة خضراء مفرومة
طريقة تحضيرسلطة الباذنجان بالحمص والخل
بعد تقطيع الباذنجان نضيف له رشة من الدقيق
 والملح ويقلى فى الزيت، يصفى الزيت جيدا
وبعد ذلك نحضر قدرا على النار ونضع معلقة زيت واحدة،
ونضع البصلة المفرومة وبعد ذلك الثوم المفروم،
 ويقلب جيدا ثم نضع الكمون والكسبرة الجافة،
ثم الفلفل الرومى ونصب عليهم الخل
، بعد ذلك نضع عصير الطماطم والطماطم المبشورة
والحمص المسلوق حتى تغلى المكونات معا،
 ثم نصب عليهم البازنجان ويتبل بالملح والفلفل والسماق،
 وأخيرا نضيف الكسبرة الخضراء.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق