RSS

الأرز المعمر المصري

الأرز المعمر المصري

المقادير :

2 كوب حليب طب

1 كوب من الأرز طبعا منقي ومغسول

طبعا لو وضعنا 2 كوب ارز يبقي 4 كوب حليب



2 ملعقة سمن او زبدة فلاحي

ملح

فلفل

ملعقة قشدة لدهان سطح الطاجن

2 فص من المستكة المطحونة

4 فصوص حبهان (او ما يمسي هيل )

وممكن 5 او 6 حسب رغبتك

1 ورق اللورة ( الغار)

الطريقة :      

بعد غسيل الآرز وتصفيتة من الماء جيدا يوضع في قدر

من الآستانلس يكون متوسط

قومي سيدتي بدهن الفخار بالسمن او الزبدة بطريقة

جيدة وممكن الآستغناء عن الفخار

ببديل صينية لكن ألافضل طبعا الفخار وزي ما بيقولو 

الفخار بيحب الآرز وتقريبا

هايجوزو قريب

ضعي الأرز فى الطاجن وصبي فوقه اللبن المتبل

بالملح والفلفل وورق اللوره

والمستكة والحبهان

اتركي الأرز منقوع في هذا الخليط لمدة تتراوح من 25 - 30

دقيقة وثم يوضع فى

فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج

بعدها اخرجي الطاجن وضعي علي السطح ملعقة 

القشدة وادخلية مرة اخري للفرن حتى

يتم نضجه ويحمر وجهه ويقدم ساخن

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق