RSS

الجوزية عين الجمل بالتوفي



الجوزية عين الجمل بالتوفي 


 
:

250 جرام زبدة لينة

-نصف كوب زيت

- كوب وربع سكر بودرة

- 2 بيضة

- فانيليااا

- من 4 ونصف الى 5 كوب دقيق

 -نصف كوب نشا 

- م ص بيكنج بودر

الطريقة :








نضع الزبدة في العجان الكهربائي ونخلطها قليلا

 نضيف عليها السكر البودرة

ونستمر في الخفق ونضيف عليهااا

 بيضة بيضة مع الفانيليا ونخفق 

ننخل الدقيق ونضيف له البيكنج بودر ونضيفه على الخليط


ونقلب بالملعقة ثم بيدنا بس بمجرد تتلم العجينة

 نوقف لا نعجن كتير حتى تحصلي على

 جوزية هشة ومقرمشة مش يابسة

 ونغطيها بورق تغليف ونتركها ترتاح حوالي ربع ساعة

 وبعد كده نشكلهااا

في جهاز الجوزية الواضح في الصور

 حتى تنضج بنخرجها ونضعها

 في علبة حتى ننتهي من كل الكمية

 نغطي العلبة بغطائها ونتركها حتى نقوم بحشوهااا

مقادير التوفي:

2فنجان قهوه سكر خشن

1 علبة قشطة


1علبه حليب مكثف محلى

قليل من الزبده


نأخذ علبة حليب مكثف محلي وننزع عنه الورقة الخارجية

 ونغمره بالماء

 في قدر الضغط ونضعه على النار مده ساعة مش اكتر 

اما لو قدر عادي نضعه ساعتين

وبعد الساعة نخرجها من الماء ونتركهااا


 تبرد تماما

توضع قليل من الزبده مع السكر على النار حتى يحمر لونه


 تضاف القشطة والحليب المركز مع التحريك المستمر

حتى يصبح غليط القوام ويميل لونه الى اللون العسلي وبعد ذلك يترك ليبرد

وبكده بتحصلي على اسهل 

والذ توفي ممكن تعمليه

نحشي حبات الجوزية بالتوفي


 ونغلق حبتين معااا

2_

كاس دقيق الذره.



4كأس طحين أبيض


3/4كأس سكربودره.


1ملعقة صغيرة بيكنج باودر.


2ملعقة فانيليا


5بيضات.

زبده (400 غرام)

 ونضعها في ورق التقديم 



https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق