الجوزية عين الجمل بالتوفي
:
250 جرام زبدة لينة
-نصف كوب زيت
- كوب وربع سكر بودرة
- 2 بيضة
- فانيليااا
- من 4 ونصف الى 5 كوب دقيق
-نصف كوب نشا
- م ص بيكنج بودر
الطريقة :
نضع الزبدة في العجان الكهربائي ونخلطها قليلا
نضيف عليها السكر البودرة
ونستمر في الخفق ونضيف عليهااا
بيضة بيضة مع الفانيليا ونخفق
ننخل الدقيق ونضيف له البيكنج بودر ونضيفه على الخليط
ونقلب بالملعقة ثم بيدنا بس بمجرد تتلم العجينة
نوقف لا نعجن كتير حتى تحصلي على
جوزية هشة ومقرمشة مش يابسة
ونغطيها بورق تغليف ونتركها ترتاح حوالي ربع ساعة
وبعد كده نشكلهااا
في جهاز الجوزية الواضح في الصور
حتى تنضج بنخرجها ونضعها
في علبة حتى ننتهي من كل الكمية
نغطي العلبة بغطائها ونتركها حتى نقوم بحشوهااا
مقادير التوفي:
2فنجان قهوه سكر خشن
1 علبة قشطة
1علبه حليب مكثف محلى
قليل من الزبده
نأخذ علبة حليب مكثف محلي وننزع عنه الورقة الخارجية
ونغمره بالماء
في قدر الضغط ونضعه على النار مده ساعة مش اكتر
اما لو قدر عادي نضعه ساعتين
وبعد الساعة نخرجها من الماء ونتركهااا
تبرد تماما
توضع قليل من الزبده مع السكر على النار حتى يحمر لونه
تضاف القشطة والحليب المركز مع التحريك المستمر
حتى يصبح غليط القوام ويميل لونه الى اللون العسلي وبعد ذلك يترك ليبرد
وبكده بتحصلي على اسهل
والذ توفي ممكن تعمليه
نحشي حبات الجوزية بالتوفي
ونغلق حبتين معااا
2_
كاس دقيق الذره.
4كأس طحين أبيض
3/4كأس سكربودره.
1ملعقة صغيرة بيكنج باودر.
2ملعقة فانيليا
5بيضات.
زبده (400 غرام)
ونضعها في ورق التقديم
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019
0 التعليقات:
إرسال تعليق