تارت الليمون مع حنينالمكونات
الليمون المحفوظ المحلى
1 1/2 كوب دقيق- 1 كوب بشر ليمون
- مقطع جوليان (شرائح طولية)
- 1 كوب سكر
- العجينة
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 كوب زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
بيضة كبيرة مخفوقة
1/2 كوب سكر
معلقة مية عصير ليمونمهلبية الليمون
1/2 كوب زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب كريمة لبانى
2 بيضة كبيرة
3 صفارات بيض
3/4 كوب عصير ليمون طازج
1 1/2 معلقة بشر ليمون
الطريقة
الليمون المحفوظ المحلى
ضعى قشر الليمون المقطع جوليان
فى اناء ستانلس و غطيه بالماء
بحيث يعلوه بالماء بمقدار 1سم
سخنيه لدرجة الغليان
صفى منه الماء
اضيفى ماء جديد و اعيدى تسخينه للغليان
صفى الماء
اعيدى الكرة مرة تالتة ولكن هذه المرة
اضيفى السكرو سبيه يغلى على نار هادئة 30 دقيقة
طلعى القشر على ورق مطبخ عشان ينشف
و سبيه ينشف و هو مفرود على الورق
فى درجة حرارة الغرفة طول الليل
و تانى يوم اخلطيه مع السكر الخشن عشان يغلفه
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019
0 التعليقات:
إرسال تعليق