السردين المملح
الأكلات اللذيذة والمحببة لكثير من المصريين السردين والفسيخ
لكن الفسيخ صناعة مصرية فرعونية
زيت نباتى
شطه
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tsjHjnWZimMUWG0qOg5JgV8zglALYd1EMEfLBBKciS11b1HeDLSZRqxZj1IXcXzUkmoR-w0Ziwe-undjBn0ZL5JqRq4bYxH2jVYuyHMBV1QC1OEtlsjFuYX0YZKqF5bdHP4eBeyZifFhbpMJQW=s0-d)
نغلق الإناء بإحكام ونتركة من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019
الأكلات اللذيذة والمحببة لكثير من المصريين السردين والفسيخ
لكن الفسيخ صناعة مصرية فرعونية
المقادير
سردين
ملح
ليمونهملح
زيت نباتى
شطه
الطريقه
الكميه حسب الرغبه
اولا نغسل السردين و نصفيه من ماءه
فى إناء يمكن غلقة بإحكام نضع طبقة من السردين
نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة
نحضر طبق فوم او علبه و نرش القاع بكميه من الملح تغطيه جيدا
نرص وحدات السردين بجانب بعض و نرش طبقه من الملح تغطيها جيدا
و نرص فوقها دور اخر من السردين و عليه كميه من الملح و هكذا
نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة
نحضر طبق فوم او علبه و نرش القاع بكميه من الملح تغطيه جيدا
نرص وحدات السردين بجانب بعض و نرش طبقه من الملح تغطيها جيدا
و نرص فوقها دور اخر من السردين و عليه كميه من الملح و هكذا
بيحطوه الأول في كيس نايلون وبعدين يحطوا الكيس داخل العلبة هل علشان ما يدخلهوش هواء
نغلف الطبق بالنايلون و نتركه لتانى يوم ولو علبه نحكم الغطاء
سنلاحظ تانى يوم ان الملح ذاب و اصبح يوجد سائل على السردين
سنلاحظ تانى يوم ان الملح ذاب و اصبح يوجد سائل على السردين
نضع عليها شوية زيت ونعصر ليمونة ونضع قشرة الليمونة
نحتفظ و نضع عليها زيت و تحفظ بالتلاجه
نغلق الإناء بإحكام ونتركة من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه
https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019
0 التعليقات:
إرسال تعليق