RSS

السويسرول مع حنين

السويسرول مع حنين


طريقة السويسرول للشيف حسن Swiss roll
  • 1_المقادير

  • 4 بيضات 
  • 3/4 كوب دقيق
  • 3/4 كوب سكر
  • ملعقة صغيرة فانيليا 
  • ملعقة صغيرة ملح مقدار
  • مربى للحشو
  • التحضير:
  • 1ـنخفق البيض اولا حتى يتضاعف حجمه 
  •  نضع السكر.
    2ـثم نضيف الدقيق المنخول
  •  والفانيليا والملح ونضربهم فى العجانة.
    3ـ يصب فى صينية بها ورق زبدة.
  •  توضع فى الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة
  •  ولا تاخذ وقت طويل فى الفرن.
  • وأول ما تطلع من الفرن ندهنها مربى
  •  ونلفها ونضعها فى الثلاجة
  •  ولما نطلعها من الثلاجة نقطعها.
  • 2_المقادير

     4بيض
      رشة فانيليا
     وثلاثة ارباع كوب سكر بودر
     ثلاثة ارباع كوب دقيق 
     ملعقة بكينج بودر
    الطريقة
     سخني الفرن على درجة حرارة 200 مئوية.
    - ادهني صاج فرن جيداً ويُفرش بورق الزبد
    وفي الصينية وفي الفرن ربع ساعة او حتى تحمر وجهااا
     وننضع خلة السنان وتطلع نضيفة خالية من العجين
    وحطي مربى او كريمة او اللي تحبيه
    ولفيها في ورق المونيوم 

    ولما تلفيها حطيها فى الفريزر حتى تجمد
     وطلعيها وقطعيها دوائر
    وبالهنا والشفا

    3_المقادير
    • 1ك كريمة مخفوقة للحشو
    • ك فاكهة جافة 
    •  ك ونصف دقيق
    • 1معلقة فانيليا 
    • 10 بيضات
    • 1ك سكر 
    • فاكهة  طازجة للتزيين

    طريقة التحضيرطريقة عمل سويسرول بالفاكهة الجافة
    - سخني الفرن على درجة حرارة 200 مئوية.
    - ادهني صاج فرن جيداً ويُفرش بورق الزبد.
    - وزعي الفاكهة الجافة على الصاج.
    - اخفقي البيض في العجان الكهربائي على سرعة متوسطة.
    - اضيفي السكر والفانليا للبيض مع الاستمرار في الخفق.
    - اضيفي الدقيق تدريجياً لخليط البيض مع الخفق الجيد حتى تتجانس المكونات.
    - قومي بصب الخليط فوق الفاكهة في الصاج
     مراعاة صب طبقة متوسطة السمك حوالي 1 بوصة
     ويُساوى السطح.
    - ادخليه في الفرن لمدة 10 دقيقة.
    - ضعي الكيك على شبكة معدنية ليبرد ويُرفع ورق الزبد.
    - افردي طبقة من ورق الزبد أو منشفة مطبخ  
    - افردي الكيك وضعي الحشو ولفيه جيداً في ورق الزبد
     ثم ورق بلاستك ويُترك
      حوالى 4 دقائق  بالثلاجة حتى يتماسك.
    - قطعيه إلى حلقات بسكين مشرشر
     ويُقدم مع الكريمة المخفوقة والفواكه.
    4_المقادير:
    5 بيضات

     - كوب سكر بودرة
     - فانيليا
     ومعلقة خل
    كوب دقيق حنشيل منه معلقتين ونحط بدالهم كاكاو

     - معلقة نشا
    معلقة بيكنج باودر

     - معلقتين حليب نيدو
    الطريقة:
    في الخلاط العادي نحط البيض

     والفانيليا والخل
    ونضربهم دقيقة

    وبعدين السكر البودرة

     ونضرب كمان دقيقة
    وبعدين حليب نيدو ونضرب كمان دقيقة

    وبعدين المكونات الجافة المنخولة

     ونضرب اخر دقيقة
    ونكون خلصنا كدا نحط الخليط

    في الصينية وعلى الفرن
     عدل حتاخد ربع ساعة تقريبا
    ونطلعها ونقلبها على ورق فويل ندهنها سيروب ونلفها وندخلها التلاجة ساعة
    وبعدين نطلعها ونحشيها

      دهنتها مربى توت وبعدين
     حشيتها كريم شانتيه بالشيكولاته
    ونرجع نلفها تاني
    وتزينها انا غلفتها بالكريمة

     وبعدين زينت بجناش الشيكولاته

    https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    0 التعليقات:

    إرسال تعليق