RSS

كيكة بكريمة والموز مع حنين


كيكة بكريمة والموز مع حنين

___________المقااادير


_2 بيضة



_1 معلقة  فانيليا




_2 معلقة بيكنج بودر



_1/2 معلقة  بيكنج صودا


2 كاس دقيق



1/2 كاس زبدة



_1 ونص كاس سكر بودرة



_1 كاس حليب




_1 كاس موز مهروس حوالي 4 موزة





_1 معلقة  عصير ليمون



_______لعمل صوص الموز للتزيين

½ كاس سكر بودرة


_1 كاس كريم تشيز فى درجة حرارة الغرفة


_1 معلقة  نكهة الموز


_¼ معلقة  فانيلا


_¼ كاس من الماء البارد المثلج


_¼ كاس الزبيب الاحمر


_________________الطريقة


- لعمل صوص الموز

 يخفق السكر مع الماء ونكهة الموز جيدااا

 جدا والفانيلا والكريم تشيز ويخفق حتى يصبح مزيج طرى

  فرده  نضيف الزبيب ونمزجه مرة اخرى 

 قومى بفرده على على سطح الكيكة الباردة تقطع وتقدم

- يضرب السكر مع الزبدة حتي يفتح لونها وتصبح كالكريمة


نخفق البيض علي حدة مع الفانيليا لمدة 5 دقائق


حتي يتضاعف حجمه 



 نضيف البيض على مزيج الزبدة والسكر ويخفق لدقيقتين

- نقلب الدقيق مع البيكنج بودر والبيكنج صودا


 نضيفه على مزيج البيض والزبدة بالتبادل مع الحليب

 وتقلب حتى يمتزج جيدا 

نضيف الموز المهروس مع عصير الليمون

- تدهن صينية فرن مناسبة بالزبدة والدقيق ونصب الخليط بها


وتدخل فرن حار لمدة 1/2 ساعة 

 تخرج اما ان تقدم ساخنة 

او اتركيها لتبرد  زينيها بصوص الموز قبل التقديم



https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D8%B4%D9%87%D9%89-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%B9-%D8%AD%D9%86%D9%80%D9%80%D9%8A%D9%86/297217453623019

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق